Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
Baekeland II PDF

In 2005 richtten de partners van de Associatie Universiteit Gent samen met Fortis Private Equity Belgium, KBC Private Equity, Ethias, Volksvermogen en ARKimedes-Fonds een tweede universitair zaaikapitaalfonds op: Baekeland Fonds II. Dit fonds kreeg een kapitaal van 11,1 miljoen EUR mee. Baekeland Fonds II bouwt voort op de positieve ervaringen van het eerste Baekeland Fonds. In de eerste vijf jaren zal het Baekeland Fonds II investeren in een tiental, vooral hoogtechnologische bedrijven, ontstaan uit onderzoekslabo’s van Universiteit Gent, Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool of Hogeschool West-Vlaanderen. 

Baekeland Fonds II profileert zich als een “zaaikapitaal” en “early stage” fonds dat investeert bij de oprichting van spin-offs. Indien opportuun kan Baekeland Fonds II, bij voorkeur samen met nieuwe investeerders, ook in de volgende financieringsronde investeren. Zo hoopt Baekeland Fonds II grootschalige projecten te realiseren die in aanmerking komen voor verdere financiering door Vlaamse en internationale risicokapitaalverschaffers. Anderzijds wenst Baekeland Fonds II een commercieel aanvaardbaar rendement te realiseren. De partners van Baekeland Fonds II hopen op deze wijze bij te dragen tot de creatie van beloftevolle groeibedrijven en de vernieuwing van de Vlaamse economie. 

Sinds 31/12/2010 is de initiële investeringsperiode van het Baekeland fonds II beëindigd, wat betekent dat het fonds momenteel nog enkel opvolginvesteringen in de bestaande portfoliobedrijven in aanmerking neemt.

Baekeland Fonds II wordt operationeel beheerd door de dienst UGent TechTransfer, bijgestaan door investeringsmanagers van KBC Private Equity en Fortis Private Equity Belgium. Meer info:
Baekeland Fonds II NV
Bollebergen 2 B - 9052 Gent-Zwijnaarde
Tel: +32 (0)9 264 89 87
Email: